Oriented Strand Boards). OSB plader består af sammenpressede micro finerer og kan i mange tilfælde være et alternativ hvor krydsfiner anvendes. Pladerne markedsføres i forskellige kvaliteter, såvel interior limet (OSB2) som exterior limet (OSB3). Yderligere information om OSB-plader.

(Medium Density Fiberboard). MDF plader er fremstillet af sammenpressede træfibre, og kan i mange tilfælde være et alternativ til spånplader. Anvendes til fremstilling af møbler, skabslåger, inventarindustrien samt til mange områder indenfor byggeri. Yderligere information om MDF-plader.

Sammenpressede spåner – heraf ordet spånplader – kan være et alternativ til massivt træ. Pladerne markedsføres som interior limede – i stor udstrækning til anvendelse til møbler, samt exterior limede der sammen med interior limede anvendes indenfor byggeri! Yderligere information om spånplader.

Er plader der består af træfibre som i en miljøvenlig fremstillingsproces presses til 3 – 6 mm tynde plader. Anvendelsesområderne er utallige indenfor anvendelse i møbelfremstilling, som underlag for gulv, som emballageplader etc. Yderligere information om træfiberplader.